HK siger undskyld for AI annoncen.

Ikke-kategoriseret, Kommentar
HK
AI

Mit sidste opslag fik en stor opmærksomhed på de sociale medier og i særdeleshed på LinkedIn, hvor jeg fik en personlig henvendelse fra Elisabeth Hamerik Schwarz, der er den ansvarlige for freelanceområdet i HK Privat.

Hun beklagede organisationens oprindelige opslag og fandt kritikken fuldstændig berettiget. AI billedet og resten af opslaget blev efterfølgende pillet ned igen, og jeg bringer her HK’s uforbeholdne undskyldning, der blev slået op på henholdsvis HK Privat og Freelancers Linkedin profiler.

Jeg tager hatten af for HK – det er ærlig talt god stil, at kunne indrømme, når man har gjort i nælderne.

VI LÆGGER OS FLADT NED
Der er mange måder at bruge AI på. Men pt. deles et opslag på sociale medier fra HK Service Hovedstaden, som mildest talt er meget uheldigt og et eksempel på, hvordan man netop ikke skal bruge det.
Opslaget reklamerer for HK Freelancer masterclassen ‘Sådan får du succes med dit salg’, og i opslaget bruges en AI-genereret ”illustration”.
Lad mig slå fast, at det på INGEN måde er udtryk for vores AI-politik i HK Privat – faktisk tværtimod. I HK Privat organiserer vi kreative fag, herunder mere end 8.000 grafiske designere. Vi organiserer også i stigende grad illustratorer og arbejder for, at de skal få bedre arbejdsforhold – ikke mindst som freelancere – fordi vi mener, at vi har styrken og viljen til at hjælpe disse medlemmer. Dermed er en dårlig AI-”illustration” selvsagt heller ikke udtryk for, hvordan vi i HK Privat og HK Freelancer mener, at AI skal bruges.
Vi har fra morgenstunden været i gang med at få fjernet opslaget, der desværre var sponsoreret og derfor har spredt sig på sociale medier, hvor HK får en fuldstændig berettiget kritik.
Yderligere har vi talt med den pågældende medarbejder om, hvordan vi i HK Privat bruger AI. Samtidig vil vi gerne beklage den moderation af kommentarsporet, som har fundet sted. Vi tager i HK Privat og HK
Freelancer vores medlemmers kritik yderst seriøst.
Så – hermed en uforbeholden undskyldning med meget røde ører.

Det var dagens dårlige nyhed. Den gode er, at I stadig kan tilmelde jer masterclassen i salg, som bliver mega godt. Jeg deler linket her sammen med den illustration, som jeg plejer at bruge til vores masterclasses og er en del af HK Freelancers nye identitet – og som et af vores freelancemedlemmer, har designet for os. https://lnkd.in/d7pduaAQ

Elisabeth Hamerik Schwarz